ZIEKTE VAN LYME


Helaas ben ik net zoals vele mensen gebeten door een teek met Lyme. Het is een verschrikkelijke ziekte die voor iedereen anders uitpakt. Begin februari 2020 ervaarde ik bepaalde gewrichtsklachten en vermoeidheid. Maar ook psychische klachten/hersenmist zoals concentratie problemen, dissociatie gevoelens en moeite om uit m'n woorden te komen. Soms viel mijn lichaam helemaal uit en moest ik een aantal minuten liggen voordat ik mijn energie weer terug had om verder te gaan.


Ik ervaar nu de ziekte van Lyme als schommelingen of als vlagen die om de zoveel aantal dagen weer is voorbij kan komen. Gelukkig heb ik in het begin van mijn symptomen meerdere bio resonantie sessies gehad en ook diverse tincturen of homeopathische middelen gebruikt.

Door een gezonde leefstijl, voeding en voldoende beweging heeft het ervoor gezorgd dat ik sterker en stabieler in mijn eigen energie kwam te zitten. Het voordeel wat ik uit de Yoga heb gehaald zijn de fysieke houdingen, de Pranayama oefeningen en meditatie technieken. Een sterk en vitaal lichaam hebben is voor mij een zege om stabieler met deze klachten om te gaan. Een veerkrachtige en rustige geest is net zo belangrijk. 

Een mooi  voorbeeld is als een boom die hoge winden vangt. Als zijn stam en wortels niet sterk zijn, beweegt de boom te veel mee met de harde windvlagen. Maar is de boom sterk, gezond en heeft het zijn wortels diep in de grond, dan ervaart de boom de winden wel, maar laat hij/zij zich niet uit het veld slaan. De klachten heb ik nog steeds, maar zijn voor zeker 80% afgenomen. Soms heb ik een paar vlagen van vermoeidheid, hersenmist en pijn, en sommige dagen bijna helemaal niet. Op andere dagen als bepaalde emoties opspelen of ik even niet zo lekker in me vel zit, of een griepje heb, kunnen de klachten juist ook weer toen nemen. Het is het leren verdragen en accepteren dat het er nu is, en ook wel zal kunnen blijven. Graag help ik andere mensen om met deze ziekte om te gaan en mijn verhaal en aanpak te delen. Ben jij zo iemand of ken je iemand die daar wellicht behoefte aan heeft, neem dan contact met mij op!

E-mailen
Bellen
Instagram