OVER  MORRIS WEIJERS

Op dit moment ben ik naast Yoga-leraar en muzikant ook werkzaam als sportdocent. Ik heb mij de laatste jaren ontwikkeld in Pilates, Aerobics/body workout lessen en (laagdrempelig) Kickboksen. Door diverse cursussen en workshops te hebben gevolgd in verschillende soorten sport, en daarbij ook een (niet afgemaakte) opleiding te hebben gevolgd als sportmasseur, ben ik meer te weten gekomen over de fysiologie van het menselijke lichaam, en heb mij ook meer verdiept in het effect van diverse ademhalingstechnieken en koud water training ( Zoals de Wim Hof Methode), het reguleren en harmoniseren van ons zenuwstelsel en heb mij meer ontwikkeld in het 8-voudige pad van Patanjali, door de Prana werking & Chakra psychologie vanuit de Tantrische/Kriya yoga meer te bestuderen en eigen te maken.


 

MUZIEK

Muziek is al vanaf een jonge leeftijd erg belangrijk geweest in mijn leven. Toen ik 7 jaar was begon ik met drummen en heb tot mijn 17e les gehad. Rond mijn 19e kwam ik voor het eerst in aanmerking met een handpan en was meteen verkocht. Nu  ruim 12 jaar later, heb ik inmiddels 5 handpannen in mijn bezit. Iedere handpan heeft namelijk zijn eigen toonladder en geluid, hoe meer variatie in deze toonladders, hoe meer je andere stijlen en sferen kan creëren. Een aantal jaar geleden heb ik ook een hand harmonium aangeschaft. Dit instrument wordt veel gebruikt in de Indiaanse cultuur, vooral bij het ondersteunen van het zingen van Mantra’s.

 

Deze instrumenten zijn een verlengstuk van mijn innerlijke belevingswereld. Ik ben van mening dat muziek een belangrijk onderdeel en steun kan zijn in de ontwikkeling, groei en beleving van de mens. Waar je ook maar bent op onze planeet, in iedere cultuur, land en traditie kom je muziek tegen. Het is een expressie van onze beleving en verbinding met wie wij zijn, op de aarde en in het universum. Muziek kan deuren openen naar diepere en onbeschrijfelijke ervaringen  van de realiteit.  En wordt ook in gezet voor therapeutische doel einden en voor mensen die meer rust, inspiratie en heling willen ervaren. Ook uit studies bleek dat patiënten in ziekenhuizen een sneller herstellend vermogen hadden door blootgesteld te worden aan soorten muziek.


 

YOGA

Rond mijn 15e kwam ik voor het eerst in aanmerking met Yoga. Als puber had ik een zware periode in mijn leven, en yoga was iets waar ik weer energie en ontspanning van kreeg. Na een aantal lessen te hebben gevolgd kocht ik mijn eerste yoga boek van David Swenson. Ik ging mij ook meer verdiepen in de achtergrond van Yoga en ook in andere Oosterse filosofieën en wijsheden. Ik voelde dat de Nederlandse gezegden zoals "een brok in de keel", "een knoop in mijn maag", "een pak van het hart" benamingen waren van gevoelens of emoties die op deze plekken kunnen vast zitten. Dit vond ik erg overeenkomen met bijvoorbeeld de Chakra filosofie uit de Yoga. Pas op mijn 24e ben ik begonnen met een Yoga opleiding bij Ron van der Post. Hij heeft een indrukwekkende leerschool waarin de achterliggende filosofie en wijsheid van de Yoga begrijpelijk word gemaakt, maar wat voor mij het meeste belangrijke is: het wordt praktisch gemaakt. Aan theorieën heb je weinig zonder ze zelf te toe te passen in je leven. Door te blijven voelen en ervaren, wat het effect is van fysieke houdingen, de ademhalingstechnieken, de meditatie, wordt er een energieveld meer geopend en het bewustzijn meer verruimd. Voelen is begrijpen, en begrijpen is realiseren. Yoga is een manier om meer/weer verbinding te maken met het fysieke lichaam en subtielere (energie) lichamen. Om te voelen en te ervaren wie je bent zoals je nu bent, waar je vandaan komt en waar je naartoe wilt groeien. Het is veel meer dan alleen maar een fysieke houding aannemen. Het lichaam, de adem, onze energie en geest zijn altijd in verbinding en hebben een constante wisselwerking met elkaar. 

 

E-mailen
Bellen
Instagram