MIJN HANDPAN AVONTUUR

De Handpan is een melodisch percussie-instrument wat zijn oorsprong heeft in Europa, Zwitserland. De hangdrum was de eerste in zijn soort van het bedrijf Panart. De laatste jaren is het instrument erg bekend geworden en ook geliefd door vele mensen. Tegenwoordig zijn er Handpan makers over de hele wereld die dit bijzondere instrument toegankelijk maken voor een groter publiek.

In 2010 ben ik in aanmerking gekomen met een Caisa drum via een muziektherapeut en was meteen verliefd en betoverd. Via  de percussie winkel Stiggelbout (https://www.stiggelbout.nl) uit Groningen heb ik zelf mijn eerste Caisa drum aangeschaft. Dit was het begin van een bijzonder avontuur. Ik volgde mijn hart en intuïtie en waar het instrument mij maar bracht. De handpan werd en is nog steeds een onlosmakelijk deel van mijn leven. Het geeft op de dag van vandaag nog steeds ontzettend veel plezier, in goede en slechte tijden. Het opent vooral in mij deuren naar onbeschrijfelijke gevoelens en innerlijke ervaringen waarin ik mijn spirituele beleving een extra dimensie aan kan geven.

Via straat optredens (Busking) werd ik uitgenodigd om op feesten en bruiloften te spelen. En zo kwam ik weer nieuwe mensen tegen die mij verder hielpen met optredens. In 2012 mocht ik op de eerste editie van het Happinez festival muziek maken en heb daar een aantal jaar mogen spelen. Ook heb ik op allerlei soorten festivals  van klein tot groot mogen spelen, soms alleen en soms met andere muzikanten. Kijk in mijn handpan foto album voor een impressie van al mijn handpan avonturen!


Via het Happinez festival ben ik in aanmerking gekomen met een organisatrice van het Volkenkunde museum in Leiden. Op verschillende evenementen heb ik handpan muziek gespeeld en ook workshops gegeven aan kinderen. Het mooiste was om muziek te mogen maken bij de Boeddha expositie. Deze was ook een periode aanwezig in het Tropenmuseum in Amsterdam. Op beide locaties was het eer om de bezoekers te mogen verwelkomen met de muziek van de handpan. 

In de laatste 12 jaar dat ik handpan speel heb ik meerdere handpannen gekocht met ieder zo zijn eigen toonladder en geluid. De merken of namen waar ik nu op speel zijn de Caisa drum, een Terrapan, Godanpan, Ayasa handpan en diverse pantam drums. Hier kunt u naar een handpan nummer van mij luisteren. Via dit Youtube kanaal komt u bij meerdere Handpan video's en andere muziek die ik heb gemaakt.Tegenwoordig geef ik regelmatig handpan optredens voor ouderen met beperkingen. Ook speel ik regelmatig handpan muziek voor gehandicapte kinderen. Deze zijn visueel, verstandelijk en lichamelijk beperkt. Dit doe ik in het Koninklijke Visio centrum in Haren. De reacties van deze kinderen, hun glimlach en hun rust die ontstaan door de klanken van de handpan, zijn voor mij erg hartverwarmend.


  • 5CAEF684-E088-4ADA-A069-40EB442A33C3
  • Afbeelding van WhatsApp op 2023-01-03 om 15.28.29
  • Afbeelding van WhatsApp op 2023-01-03 om 15.28.25E-mailen
Bellen
Instagram